dieren op het spoor

.Rondgang over Fantasia Zoo 

Eigenlijk spreekt de bewegwijzering in Fantasia Zoo voor zichzelf. Je komt bij de ingang en de kassa. Nadat je een kaartje hebt gekocht bij de kassa steken we het spoor over en komen we de Pinguïns en de kooi met de sneeuwuil tegen. Aan de linkerhand zal de treindienstleider van het park ook aanwezig zijn zodat de dierparktreinen veilig door het park kunnen rijden.

 

 

Op het plein kunnen we 2 kanten op, als we hier links af gaan, gaan we richting de verblijven van de roofdieren.Tijgers, bruine beren, leeuwen en ijsberen en Siberische tijgers kan je er zien. Je kan zelfs van boven in het hok van de beren kijken.

Gaan we terug en volgen we het rode hoofdpad dan komen we herten tegen. We komen hier ook het tweede apenhok tegen samen met de kangoeroe's. Aan de andere kant van de weg is het depot voor de treinen van het dierpark.

de speeltuin en apen op het perron

Als we over het hoofdpad blijven lopen dan komen we langs het hertenkamp aan de rechterzijde. Hierachter licht het eerste station van de dierenpark smalspoorbaan. Op dit station kunnen bezoekers binnenkomen of gaan naar het station van de hoofdbaan.  Lopen we door komen we langs het 2de en derde apenhok. Deze zijn met elkaar verbonden doormiddel van een loop-tunnel voor de apen. Pas op voor de viezigheid die naar beneden kan komen.  Na de apen komen we uit bij restaurant de Ooievaar. Hoor de ooievaars eens klepperen.

Hierna zien we de nijlpaarden en bizons. Dan slaan we links af richting de ronde koepel. Hierin zit het aquarium. vanuit het aquarium ziet u het doolhof al liggen. Als u niet verdwaald bent en u haalt het tot de uitkijkpost, heeft u een fantastisch uitzicht over het park. Wie weet komen de eekhoorns u begroeten.

Nabij het doolhof is een meertje gemaakt voor de flamingo's. Hier tegen over is de savanne gemaakt waarbij de olifanten in een aparte weide lopen.  Als u gewoon de route loopt op het park komt u oren én ogen te kort. Let vooral op de (vaak hele subtiele) details.