dieren op het spoor

Dit is ons fantasieverhaal:  

Midden op een groot terrein staat de boerderij van de van de familie Steenbergen. Hier verzorgden ze schapen en varkens. Later hebben ze er een hertenkamp aan toegevoegd. De familie staat bekend als echte dierenvrienden. Zij begonnen met hokken te maken voor leeuwen, tijgers, beren en nog vele andere dieren. Zo ontstond het dierenpark.  

Hierdoor was er veel werk, waarvoor mensen nodig waren. Verzorgers werden er aangenomen. Er was plek voor vrijwilligers.

Vanaf het hoofdstation reed een smalspoor trein naar de fabriek in de stad. Maar omdat deze gesloten was, kon de familie het pand en de sporen overnemen en uitbreiden. In de oude fabriek werd nu de diergeneeskundige dienst en ontvangst van goederen ondergebracht. De sporen bleven hierdoor behouden en de overweg in de stad ook. Ondanks dat hier geen publiek mag komen is het een attractie op zich.  Door het park werd het spoorwegtraject uitgebreid. Diverse stoom- en diesellocomotieven, goederenwagons en rijtuigen werden gekocht. Ook hiervoor werd personeel aangetrokken.
 

Vanuit deze basis is Fantasia Zoo ontstaan. Met onze wisselende fantasie is de dierentuin steeds aan het veranderen.