dieren op het spoor

Omdat goederen voor het dierpark aan de buitenzijde van het park worden afgeleverd, was het noodzakelijk een goed en betrouwbaar systeem te bedenken om de goederen binnen het diertuin naar de plaats van bestemming te kunnen brengen. Aangezien meneer Steenbergen bij het spoor werkt had hij het idee om een spoor door het park aan te leggen. Het werd 'smalspoor' omdat daar kleinere bogen mee aangelegd konden worden. Zo kochten ze dus hun eerste locomotieven en wagons om het park op te bouwen. Zo kreeg de Railway dus een plek in Fantasia Zoo. 

Het treinmaterieel van Fantasia Zoo bestaat uit diverse locomotieven, rijtuigen en goederenwagens.

Hierbij een klein overzicht:

 

lok 11 Zoé


We hebben tegenwoordig 4 diesellocomotieven. 1 daarvan is genaamd Zoé. Ze is gespoten in de kleuren van een giraffe. Verder is het een sterke machine die moeiteloos een sleep goederenwagons door het park heen sleept. De andere is in de kleuren van infrabedrijf Schwarz. Deze doet voornamelijk het infra werk in Dierpark fantasia zoo.


Lok 1 Marty
Lok 4 Vivi


Fantasia Zoo Railway is eigenaar van 10 stoomlocomotieven die door het park  rijden. Ze worden vooral ingezet voor de personentreinen met bezoekers. Niet alle loks zijn rij- stoomvaardig.

De locomotieven zijn genummerd van 1 tot 7

lok 1 heeft de naam Marty gekregen.

lok 2 Koemba.

lok 4 Vivi

dit zijn de locomotieven die in zebra kleur zijn. lok 3 is net aangekomen in het Dierpark. loc's 5,6 en 102 zijn de loc's aan de rechter zijde.

Lok 5
Lok 6
Lok 102Van dit type rijtuig heeft het dierpark er 9 stuks. Deze worden vooral in de zomer ingezet.Dit stammetje met rijtuigen wordt in de winter ingezet in  Fantasia Zoo. Ze worden verwarmd met stoom.Goederenwagons zijn er in alle maten in Fantasia Zoo.Voor het transport van grote dieren heeft Fantasia Zoo Railway een speciale krat wagen. momenteel wordt er een tijger in vervoerd afkomstig van Pabrik Gula Jairuba