dieren op het spoor

 Nederlandse Modelspoordagen 2017 Rijswijk

Zaterdag en zondag 21 en 22 Januari was er in de Broodfabriek de Nederlandse Modelspoor dagen 2017. Fantasia Zoo stond hier ook.

Op vrijdag 20 januari gingen we rond 14:00 beginnen met opbouwen van de baan. na ongeveer een 3,5 uur stond de baan zo dat we een test ronde konden maken. Helaas strandde de lok halve wege. Dit i.v.m. dat we een stekker niet hadden aangesloten. Na deze te hebben aangesloten reed de lok weer een klein stukje tot op de brug van de savanne waar zij weer stopte. Hier bleek een las, vergeten te solderen zijn. Na deze gesoldeerd te hebben reed de locomotief zijn rondje goed.

Op zaterdag zijn we begonnen met de aankleding van de baan. Op de hoofdsporen een aantal treinen neer gezet. Deze reden niet i.v.m. het ontbreken van het schaduw station waarbij de baan nog een meter het gangpad zou blokkeren. 10 uur ging de deuren open voor het publiek. De eerste mensen kwamen geleidelijk af op de diverse modelbanen die opgesteld waren. Zo ook naar Dierpark Fantasia Zoo. Op een gegeven moment was het zo druk voor het hek dat er 4 rijen dik stonden te kijken. rond 17:15 zijn we moe maar voldaan naar huis gegaan.

Zondag ochtend 9:00 uur stonden we weer in Rijswijk bij de modelbaan. we waren  met zijn achten aanwezig voor de bediening en uitleg van bomen en graspolen maken. Rond 15:00 uur werd er gevraagd of we bij de stand van de NMF wouden komen, er zou een uitslag zijn van de mooiste modelbaan van de beurs in Rijswijk. Van de 20 modelbanen die er waren zijn WIJ vierde geworden. toch een mooie prestatie voor ons. Om 17:00 ging de beurs dicht voor publiek en konden wij opruimen. Rond 18:30 waren we klaar met opruimen om vervolgens naar huis te gaan.

Beursorganisatie bedankt voor dit leuke weekend

 

foto's Dieter de Jong    

foto's Diger Rossel